НОВИНИ

Путин и Ердоган изразиха готовност да се борят заедно срещу тероризма

Президентите на Русия и Турция – Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган разговаряха днес по телефона след последните събития между двете страни за нормализиране на отношенията. Разговорът е продължил 40 минути и двамата са се разбрали да продължат срещата си на четири очи.

bnt avatar logo
от БНТ
13:50, 29.06.2016
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Ердоган и Путин са изразили готовност да съживят двустранните отношения и да се борят заедно срещу тероризма, се посочва в съобщение на службата на Ердоган, цитирано от Ройтерс.

До телефонния разговор се стигна, след като Ердоган изрази съжаление в писмо до Путин в понеделник за свалянето от страна на Турция на руски военен самолет миналата година.

Двамата също така се съгласиха по време на разговора си да се срещнат лично, се посочва в съобщението, като се отбелязва, че трябва да бъдат предприети "необходимите стъпки" към възстановяване на отношенията.

По въпроса за турските компенсации относно свалянето на руския боен самолет прессекретарят на Путин Дмитрий Песков заяви пред журналисти, че медиите ще трябва да се ориентират не по направените вече изказвания от турската страна, а по договореностите между Путин и Ердоган. Той отказа да отговори дали в разговора двамата държавници ще засегнат отмяната на икономическите санкции на Русия срещу Турция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България може да стане дестинация за компании, напуснали Великобритания
България може да стане дестинация за компании, напуснали Великобритания
Цветан Цветанов предлага вътрешната комисия да изслуша утре спецслужбите
Цветан Цветанов предлага вътрешната комисия да изслуша утре спецслужбите