НОВИНИ

Ердоган и Путин дадоха старта на строителството на АЕЦ "Аккую"

Президентът Путин избра Турция за първата си визита след преизбирането му на поста. Двустранните отношения, общите стратегически проекти и редица горещи международни теми. Това е дневният ред на Владимир Путин и на турския му колега - Реджеп Ердоган, по време на двудневната работна визита на Путин в Турция. След топлото посрещане, двамата президенти участваха в церемония, която даде началото на строежа на първата атомно-електрическата централа в Турция. Само преди няколко дни, проектът "Аккую", в който Русия финансира напълно изграждането на централата, беше обявен за стратегически от страна на Турция.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
17:20, 03.04.2018
Чете се за: 00:14 мин.
По света

Утре Путин и Ердоган ще разговарят и с президента на Иран - Хасан Роухани. Тримата "ще си сверят часовниците за Сирия" и ще търсят решение на конфликта в страната.


;

Задълбочването на сътрудничеството по оста Москва-Анкара, се случва на фона на задълбочаващата се международна изолация на двете страни и обтягането на отношенията с ЕС. При Москва заради случая "Скрипал", при Анкара заради военната операция срещу кюрдските сили в Сирия и потъпкването на човешките права като цяло.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Летище София съобщи за възможни затруднения на полетите
Летище София съобщи за възможни затруднения на полетите
Транспортните горива ще поскъпнат с над 5 % до края на годината
Транспортните горива ще поскъпнат с над 5 % до края на годината