Сирия е отговорна за свалянето на руския самолет в Средиземно море. Това е заявил израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви в телефонен разговор с руския президент Владимир Путин. "Премиерът Нетаняху изрази скръбта си за смъртта на руските военнослужещи и заяви, че за свалянето на самолета е отговорна Сирия", се казва в изявление на канцеларията на Нетаняху.

Израелският държавен глава е подчертал колко е важно да продължи координацията между Израел и Русия в областта на сигурността в Сирия. Тази координация "успя да предотврати много човешки загуби от двете страни през последните три години", допълва Нетаняху.

Той е предложил да изпрати командващият израелските ВВС в Москва да представи заключенията на израелското разследване на инцидента.

Нетаняху е повторил позицията на Израел против иранското военно присъствие в Сирия и решимостта на страната си да спре доставките на оръжие за ливанското шиитско движение Хизбула.

Русия обвини Израел за свален разузнавателен самолет

Русия обвини Израел за свален разузнавателен самолет

Сирийската противовъздушна отбрана свали руски разузнавателен самолет с 15 души екипаж. Това стана над Средиземно море при атака на израелски изтребит...