НОВИНИ

Путин номинира нов председател на руския парламент

Руският президент Владимир Путин предложи на депутатите от новата Държавна дума да подкрепят кандидатурата на Вячеслав Володин, първи зам.-ръководител на кремълската администрация, за председател на долната парламентарна камара, предаде ТАСС.

bnt avatar logo
от БТА
15:35, 23.09.2016
Чете се за: 00:41 мин.
По света
путин номинира нов председател руския парламент

На среща с лидерите на партиите, които ще бъдат представени в Думата след изборите от 18 септември, Путин припомни, че е номинирал председателя на предишния парламент Сергей Наришкин за ръководител на руската Служба за външно разузнаване, което поставя "въпроса за нов председател на Държавната дума".

Президентът отбеляза, че отправя "молбата" си към депутатите да подкрепят кандидатурата на Володин съвместно с премиера и лидер на партията с мнозинство в Думата "Единна Русия" Дмитрий Медведев.

"Вячеслав Викторович (Володин) знае какво означава да работиш в парламента, самият той е бил доста време депутат, а и в президентската администрация поддържаше пряк контакт с депутатския корпус, с лидерите на групи, с партиите, това бе част от професионалните му задължения. Надявам се, че всичко това ще му помогне да организира дейността си и в долната парламентарна камара, естествено ако депутатите вземат съответното решение", заключи руският държавен глава.

Мнозина виждаха у Володин основния архитект на кремълската вътрешна политика от последните пет години, свързвайки го по-специално със законите, въвели строга отговорност за участие в неразрешени протести, и с новите ограничения, наложени на неправителствените организации. При все че до голяма степен оставаше в сянка, Володин е смятан за един от най-влиятелните държавници в Русия, отбелязва Асошиейтед прес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За 24 часа поръчаха, получиха и присадиха изкуствено сърце на младо момче
За 24 часа поръчаха, получиха и присадиха изкуствено сърце на младо момче
Фестивал на сливата в Троян и Орешак
Фестивал на сливата в Троян и Орешак