НОВИНИ

Путин опроверга корупционните обвинения, съдържащи се в "Панамските документи"

Руският президент Владимир Путин за първи път коментира скандала с Панамските досиета, които уличават офшорни фирми на приятеля му музикант Сергей Ролдугин в съмнителен оборот на повече от 2 млрд. долара. Руският президент заяви, че се гордее, че има такива приятели.

путин опроверга корупционните обвинения съдържащи панамските документи
bnt avatar logo
от БНТ
16:23, 07.04.2016
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Според Путин всичките си пари вилончелистът Ролдугин харчел за покупка на нови инструменти за Русия.

По време на форум на свои привърженици в Санкт Петербург президентът отрече той или Ролдугин да са замесени в корупция. Според Путин зад Панамските документи стоят Съединените щати.

Документите били разпространени с цел Русия да бъде дестабилизирана и отслабена отвътре. Владимир Путин и Сергей Ролдугин са приятели от детството. Ролдугин е кръстник на голямата дъщеря на руския президент.

Според вестник "Новая газета", партньор в международното разследване "Панамагейт", най-вероятно през офшорните фирми на Ролдугин да са препирани пари на президента на Русия.

Владимир Путин, президент на Русия: В тези офшорки вашият покорен слуга го няма. Няма какво да се коментира. Обаче има поставена задача и по нея трябва да се работи. И какво са направили - информационен продукт. Открили името на някого от моите познати и приятели и сглобили, слепили нещо. Имало някакъв приятел на президента на Русия, той нещо си направил и вероятно тук има някаква корупция. Каква? Никаква корупция няма там. А, че зад това стоят официални лица и институции на Съединените щати, го разбрахме от Уикилийкс.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Делото за екстрадицията на Цветан Василев от Сърбия е обявено за решаване
Делото за екстрадицията на Цветан Василев от Сърбия е обявено за решаване
Франция въвежда глоби за платен секс
Франция въвежда глоби за платен секс