НОВИНИ

Путин: Последствията ще са глобални

Руският президент Владимир Путин обяви, че решението на Великобритания да напусне Евросъюза е свързано с голямата концентрация на власт в европейските институции и в размиването на националните граници. Путин даже сравни Европарламента с Върховния съвет на СССР като коментира, че навремето съветският парламент е приемал по-малко задължителни решения.

bnt avatar logo
от БНТ
17:40, 24.06.2016
Чете се за: 00:22 мин.
По света

Руският президент, който е на посещение в Узбекистан, коментира още, че след референдума във Великобритания последствията ще имат глобален характер както за Европа, така и за Русия, но още не било ясно дали те ще бъдат с положителен или с отрицателен знак. Путин отрече британските обвинения, че Русия се е месила по време на референдума. Що се отнася до санкциите, руският лидер не смята, че излизането на Великобритания от Евросъюза ще има влияние.

На точно обратното мнение обаче са анализатори от най-голямата руска банка "Сбербанк", според които излизането на Великобритания от Евросъюза ще разцепи европейските страни по въпроса за санкциите срещу Русия и ще отслаби позициите на тези, които са за продължаване на санкциите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Д. Митов: Излизането от ЕС ще има сериозни иконом. последици за Великобритания
Д. Митов: Излизането от ЕС ще има сериозни иконом. последици за Великобритания
Twitter се присмя на Brexit
Twitter се присмя на Brexit