НОВИНИ

Путин пожела по телефона успех на Тръмп

Владимир Путин поздрави американския си колега Доналд Тръмп за официалното му встъпване в длъжност и му пожела успех в работата, след телефонния разговор между двамата президенти.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
22:42, 28.01.2017
Чете се за: 00:33 мин.
По света
путин пожела телефона успех тръмп

Путин и Тръмп изразиха готовност за активна обща работа за развитие на сътрудничеството между Русия и САЩ на конструктивна, равноправна и взаимноизгодна основа. Двамата са изтъкнали колко важно е възстановяването на взаимноизгодните търговско-икономически връзки, посочи руското президентство.

Двамата лидери са обсъдили актуални международни проблеми, включително борбата с тероризма, положението в Близкия изток, палестинско-израелския конфликт, стратегическата стабилност, ситуацията около иранската ядрена програма и положението на Корейския полуостров. Засегнати били аспекти от кризата в Украйна. Путин и Тръмп са се договорили за установяване на партньорско сътрудничество по тези и други въпроси, отбеляза Кремъл.

Приоритетна задача според двамата е да се обединят усилията в борбата с главната заплаха - международния тероризъм. Президентите са изразили воля за реално координиране на руските и американските действия за разгром на групировката "Ислямска държава" и другите терористични групировки в Сирия, отбеляза Кремъл.

Двамата лидери се договориха да поддържат редовни лични контакти, допълни пресслужбата на президентството, цитирана от ТАСС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шивашки фирми са притеснени заради евентуална блокада на границата с Гърция
Шивашки фирми са притеснени заради евентуална блокада на границата с Гърция
Нетаняху одобрява плана на Доналд Тръмп за стена по границата с Мексико
Нетаняху одобрява плана на Доналд Тръмп за стена по границата с Мексико