Руският президент Владимир Путин пристигна в Хелзинки, където ще се проведе първата му среща с американския президент Доналд Тръмп извън големите международни форуми.

Самолетът на руския лидер кацна на летище Хелзинки-Вантаа около 13 ч финландско и българско време. Стопанинът на Кремъл беше посрещнат от началника на кабинета на финландския президент Юка Сиукосаари.

За пръв път Путин ще използва в чужбина новата руска лимузина „Аурус“ от проекта „Кортеж“. От летището руският лидер веднага потегли за президентския дворец в центъра на Хелзинки.

Американският президент пристигна във финландската столица снощи. Двамата лидери ще разговарят на четири очи в Готическата зала на двореца. Тази част от срещата ще продължи около час и половина, но както заявиха по-рано от Кремъл, няма времеви ограничения – т.е. продължителността на разговора ще зависи от президентите.

Очакванията за днешната среща между Тръмп и Путин

Очакванията за днешната среща между Тръмп и Путин

Срещата между Тръмп и Путин е една победа за дипломацията - Финландия е удобна като географско положение, не е НАТО-вска територия, натоварена е и с и...

© БТА