НОВИНИ

Путин пристигна в Магнитогорск заради газовата експлозия

Руският президент Владимир Путин пристигна в град Магнитогороск в Урал, след като там газова експлозия разтърси жилищен блок и уби най-малко четирима души, а десетки все още са в неизвестност. Очаква се Путин да се срещне с жертвите от трагедията и с местните власти на индустриалния град, съобщиха руски медии.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:48, 31.12.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света
путин пристигна магнитогорск заради газовата експлозия

Според последната информация от мястото на инцидента 35 души остават в неизвестност, заяви Тимур Хикматов, говорител на министерството по извънредните ситуации.

12 пострадали са откарани в болница, сред тях има и едно дете. Състоянието на ранените е добро, опасност за живота им няма. Експлозията е станала в апартамент на втория етаж. Обитателите на двата съседни входа са евакуиарани. В блока живеят общо 1100 души.

На мястото работят спасителни екипи и полиция, които издирват затрупани под отломките хора. Експерти обследват конструкцията на сградата, за да преценят доколко е безопасна и дали живущите в съседните входове могат да се върнат по домовете си.

При експертен оглед не е установено неправомерно боравене с газопреносната инсталация в мазето на блока, доколкото имаше съмнения, че неоторизирани дейност по тази система може да са станали причина за експлозията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Навършват се 20 години от въвеждането на еврото като единна валута в ЕС
Навършват се 20 години от въвеждането на еврото като единна валута в ЕС
Париж посреща Нова година със засилени мерки за сигурност
Париж посреща Нова година със засилени мерки за сигурност