НОВИНИ

Путин приветства изборната победа на "Единна Русия"

Управляващата партия "Единна Русия" убедително печели днешните парламентарни избори в страната с 46,16 на сто при 11% преброяване на гласовете, съобщи Избирателната комисия в Москва. Либерал-демократите на Жириновски са втори със 17,23%, или малко над Компартията на Зюганов с 16,64 на сто. Следва социалдемократическата партията Справедлива Русия с около 6,5 процента. Според сондажите либералните опозиционни формации не прескачат 5-процентовата бариера.

путин приветства изборната победа единна русия
bnt avatar logo
от БНТ
23:36, 18.09.2016
Чете се за: 00:48 мин.
По света

Държавният връх определи днешните резултати като добри, при това в настоящите трудни времена. На предишните избори за Дума - долната камара на законодателния орган през 2011-а Единна Русия получи 49 процента. Днешният вот се разглеждат като суха тренировка за президентската кампания на Путин през 2018-а, отбелязва Ройтерс.

Руският президент Владимир Путин приветства победата на управляващата партия "Единна Русия" на днешните парламентарни избори, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Вече можем с увереност да кажем, че партията постигна много добър резултат: победи", заяви Путин пред партийни активисти в щаба на "Единна Русия" редом до министър-председателя и лидер на партията Дмитрий Медведев.

По думите на президента въпреки мнението на скептиците "Единна Русия" работи по възможност максимално ефективно.

"Хората виждат, че представителите на "Единна Русия", водещата политическа сила, наистина се стараят за хората, може би невинаги всичко се получава, но работят искрено и достатъчно ефективно, доколкото е възможно", каза той.

Намеквайки за рязкото забавяне на руската икономика, Путин заяви: Положението не е лесно, хората го усещат. Те искат и се надяват, че политическата ситуация би трябвало да бъде стабилна."

По повод необичайно ниската избирателна активност той каза, че тя "не е най-високата", но е достатъчно добра за спечелване на абсолютно мнозинство от управляващата партия, отбелязва Асошиейтед прес. "Положението е трудно, но хората все пак гласуваха за "Единна Русия", заяви Путин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ заявиха, че може да са поразили сирийски части
САЩ заявиха, че може да са поразили сирийски части
Комисията за защита на конкуренцията направи анализ на застрахователния пазар
Комисията за защита на конкуренцията направи анализ на застрахователния пазар