Владимир Путин нарече "предател" и "отрепка" бившия руски шпионин Сергей Скрипал, който беше отровен във Великобритания. Президентът на Русия направи това по време на пленарно заседание на енергиен форум в Москва.

Първата рязка и директна критика на руския президент срещу Скрипал беше провокирана от въпрос за санкциите срещу Русия в рамките на енергийния форум.

Владимир Путин заяви, че има опити Скрипал да бъде представен едва ли не като правозащитник.

Владимир Путин, президент на Русия: Той е просто шпионин, предател на родината. Има такова понятие - предател на родината. Той е един от тях. Той е просто отрепка, това е.

Путин констатира, че "никому не е било необходимо да трови" някакъв предател, който е бил заловен, излежал си е присъдата и е бил пуснат на свобода.

Руският президент изрази учудване, че водещият на дискусията е намесил темата за шпионажа в разговора за газа и петрола. Путин отправи и саркастично предложение - по същата логика да се обсъди и най-древната професия, която наред с шпионажа е една от най-важните в света.

© БТА
Кремъл: Заподозрените за отравянето на Скрипал не са свързани с правителството

Кремъл: Заподозрените за отравянето на Скрипал не са свързани с правителството

Двамата заподозрени за отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал във Великобритания нямат нищо общо с руския президент Владимир Путин или правит...