НОВИНИ

Apple​ представи новия модел iPhone​

Американската корпорация Епъл (Apple) представи днес умалена версия на популярния смартфон айФон (iPhone) с дисплей с диагонал 4 инча. Новият модел бе показан в централата на компанията в Купертино, щата Калифорния от президента на Епъл Тим Кук.

bnt avatar logo
от БТА
22:21, 21.03.2016
Чете се за: 00:32 мин.
Още
apple​ представи новия модел iphone​

Устройството, получило името айФон Ес И (iPhone SE), има процесор Епъл А9 (Apple A9). То е предназначено за потребители, които биха искали да имат мощен апарат, но по-малък по размер. Основната камера на айФон Ес И е с 12 мегапиксела. По размер смартфона на практика не се отличава от модела айФон 5ес (iPhone 5s).

Смартфона ще бъде достъпен в четири цвята - златист, розов, сив и сребрист. Цената му в САЩ за модела с 16 гигабайта памет е 399 долара, а с 64 гигабайта - 499 долара. Продажбата му в САЩ ще започне на 31 март тази година.

Епъл представи и новата умалена версия и на таблета айПад Про. Новият модел съчетава мощността на таблетите от серията Про с по-малките размери на моделите айпад Еър. Диагоналът на дисплея на устройството е от 9,7 инча. Процесорът е Епъл А9Х. Вътрешната камера е 12-мегапикселова. Таблетът ще бъде във варианти с памет 32, 128 и 256 гигабайта. Цената на базовата версия в САЩ ще е 599 долара, а другите варианти ще са 749 и 899 долара. Продажбите ще започнат на 31 март.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Божидар Димитров е приет по спешност в болница Лозенец
Божидар Димитров е приет по спешност в болница "Лозенец"
Астрономическата обсерватория в Стара Загора на 55 години
Астрономическата обсерватория в Стара Загора на 55 години