НОВИНИ

Р. Петков: Създава се политически формат между АБВ, Народен съюз и Гергьовден

Създава се политически и парламентарен съвет между АБВ, Народен съюз и Гергьовден , който ще формира политики и подготвя законодателни инициативи и контрол на изпълнителната власт. Това каза заместник председателят на АБВ Румен Петков в "Още от деня".

петков създава политически формат абв народен съюз гергьовден
bnt avatar logo
от БНТ
19:14, 30.05.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Петков каза, че това е нов формат, който е преди всичко израз на политическа воля, да се структурира алтернатива на този начин на правене на политика в НС. Алтернатива, която политически да стои пред обществото. В крайна сметка стремежа да се формират политики, да се формира ефективен контрол върху изпълнителната власт.

Румен Петков уточни, че не става въпрос за създаване на коалиция в обичайния смисъл на думата. Всяка една политическа партия в новия формат ще запази своята идентичност, но ще се стремят за една широка обществена публична дискусия по политиките, като разбира се ще търсят проблеми, на които да предлагат общи решения. Това ще стане още тази седмица с няколко много силни инициативи, които са в интерес на обществото, допълни Петков.

Вижте какво каза Румен Петков в "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверяват качеството на сиренето
Проверяват качеството на сиренето
Нов Център по природни науки в 51-во СОУ
Нов "Център по природни науки" в 51-во СОУ