Председателят на АБВ Румен Петков заяви във Варна, че поведението на Македония дава основания на България да спре преговорните процеси на страната с Европейския съюз и НАТО. Той определи като груба грешка и неучастието на България в преговорите за определяне на името на Македония.

Председателят на АБВ смята, че трябва да бъде извикан посланикът на Македония във Външно министерство, защото изявлението на Зоран Заев не е израз на добросъседство.

Румен Петков, председател на партия АБВ: За тях няма Илинденско-Преображенско въстание, за тях има Илинденско въстание, в което са участвали македонци, гърци, турци, албанци, власи, но българи - не.

Според Румен Петков втората важна стъпка е състава на т. нар. мултидисциплинарна комисия да бъде сменен с хора, които имат обективно отношение към историята.

Лидерът на АБВ коментира и случая "Митьо Очите". Той подчерта, че задържането на Димитър Желязков и още 16 души през 2007 г, когато е министър на вътрешните работи, е единственият арест на организирана престъпна група, след който всички са осъдени.

Румен Петков, председател на партия АБВ: За съжаление, след като излезе от затвора, независимо от това, че аз няколко пъти съм поставял въпроса, че трябва да бъде стриктно спазен законът за отнемане на незаконно придобито имущество, държавата не предприе нищо.

Румен Петков подчерта, че не познава лично нито Бенчо Бенчев, нито Димитър Желязков.

Румен Петков: Не познавам лично нито Митьо Очите, нито Бенчо Бенчев

Румен Петков: Не познавам лично нито Митьо Очите, нито Бенчо Бенчев

Председателят на АБВ Румен Петков коментира във Варна, че задържането на Димитър Желязков и още 16 души през 2007 г, когато е бил министър на вътрешни...