НОВИНИ

Р. Радев: Срещите за нов главен прокурор са в отговор на обществените очаквания

Президентът Румен Радев коментира свиканите от него консултации преди избора на главен прокурор. Той увери, че разговорите му не са били за обсъждане на определени личности, а в отговор на обществените очаквания за ясни критерии и прозрачност. Държавният глава беше гост на дипломирането на 25-тия випуск на Американския университет в Благоевград.

bnt avatar logo
от Станислава Христова
19:40, 19.05.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

"Не каня магистрати вкъщи или на тайни вечери, не настоявам за имена, а за законност". Така президентът Румен Радев коментира проведените консултации с представители на съдебната и изпълнителната власт за критериите за избор и правомощията на следващия главен прокурор.

Румен Радев, президент на Република България: Мисля, че тези консултации отговарят на обществените очаквания за ясни критерии мотивирани предложения и прозрачни процедури при избора на нов главен прокурор. Защото обществото ни очаква някаква справедливост, очаква реална борба с корупцията затова и всички институции ангажирани с този избор трябва да осъзнават и да не забравят високата обществена отговорност.
;

Президентът коментира и хода на преговорите за купуване на нови изтребители F-16, като подчерта че в този важен за страната ни проект не е трябвало да се подхожда "с лозунги и заклинания, а с реални аргументи".

Румен Радев, президент на Република България: Правителството прие българите да плащат при неясни условия и да плащат повече, но не казва колко защото виждате, идват избори. Силно се надявам правителството, в стремежа си да намали цената, да не посяга на целостта на пакета и способностите защото това ще обезсмисли целия проект.

Държавният глава се включи в тържествената церемония по дипломиране на 25-тия випуск на Американския университет в България и пожела на завършващите бакалаври и магистри от 17 държави да не спират да преследват мечтите си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: Има ясно разписани правила за избор на главен прокурор
Борисов: Има ясно разписани правила за избор на главен прокурор
Проверяват 19 къщи за гости в Сапарева баня
Проверяват 19 къщи за гости в Сапарева баня