Разчистването на развалините на мястото на частично срутилата се сграда в руския град Магнитогорск и търсенето на пострадали ще продължи и през нощта, съобщи за ТАСС представител на министерството на извънредните ситуации. Както и предишната нощ, ще бъде включена осветителна и отоплителна техника. Според прогнозата температурата в Магнитогорск ще падне до 29 градуса под нулата. Спасителите извадиха девета жертва - тялото на жена, от развалините, предаде ТАСС.

© снимки: БТА

В Челябинска област на 2 януари е обявен ден на траур във връзка с трагедията. Състоянието на 11-месечното момченце, което бе извадено живо след 35-часов престой под отломките, е крайно тежко и то ще бъде транспортирано за лечение в Москва. Редом до него в реанимацията в местната болница е майка му. Неговите родителите са оцелели, както и тригодишният му брат.

​Бебе на 11 месеца бе извадено живо под развалините от срутената сграда в Русия

​Бебе на 11 месеца бе извадено живо под развалините от срутената сграда в Русия

Единайсетмесечно бебе бе извадено живо, но в тежко състояние изпод развалините на срутената част от жилищна сграда в руския град Магнитогорск, предаде...

Жителите на града са организирали спонтанно импровизиран мемориал близо до сградата, където носят цветя, новогодишни играчки и свещи в памет на загиналите. Някои казаха, че носят подаръците, които са купили за Новата година. Много хора стояха тук през целия ден въпреки студа и наблюдаваха как спасителите разчистват развалините. Много от тях видяха как беше извадено бебето. "Не познавам лично семейството на момченцето, но историята на спасяването му трогва до сълзи", каза съседка, донесла цветя.

Извадиха телата на 8 души под отломките от срутената жилищна сграда в Русия

Извадиха телата на 8 души под отломките от срутената жилищна сграда в Русия

Телата на 8 души, загинали след взрива в жилищна сграда в руския град Магнитогорск, са извадени изпод развалините. Това съобщи днес подразделението в...

Раненото 13-годишното момче, извадено изпод развалините, получи подарък от президента на Русия Владимир Путин - таблет. Губернаторът на областта Борис Дубровски, който изпълни поръчението на президента и предаде подаръка на момчето, заяви пред журналистите, че то е "много позитивно дете" въпреки преживения кошмар, и "няма съмнение, че ще се възстанови и ще бъде добър човек".

Президентът, който посети болницата в Магнитогорск снощи, обеща на момчето новогодишен подарък. "Нова година е, а аз толкова бързах да пристигна при вас, че не взех нищо, но непременно ще донеса", каза Путин, цитиран от ТАСС.