НОВИНИ

Работник прибрал в дома си 2 кг от кокаина в пратките с банани

Най-малко 2 кг кокаин са били откраднати от заловената през август миналата година дрога, скрита в кашони с банани. Това стана ясно при гледането на мярката на 39-годишен мъж, който е задържан при специализирана полицейска акция вчера в Бургас.

bnt avatar logo
от БНТ
23:00, 19.02.2020
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Ахмед Али бил служител във фирмата-вносител на бананите "Интерцитрус Бургас", а кокаинът е открит при обиск в дома му.

В съдебната зала мъжът каза, че е взел наркотиците от склада на фирмата, без да забележи никой. Занесъл наркотика вкъщи и се обадил на други хора да го разпространяват.

Красимир Кацарски - адвокат: Отвсякъде се знае, че точно оттам е взето, освен, че на мен е казал, е казал и на разследващите, на полицаите. Сега разбирам, че е взел повече от два пакета.

Разследващите казаха, че ще бъдат направени допълнителни анализи, за да се установи категорично дали наркотикът е част от "банановата пратка".

Ст. комисар Радослав Сотиров - директор на ОД на МВР-Бургас: Същото количество кокаин е с висока степен на чистота, като на дребно, на пазара на улицата - един грам е на стойност около 150 лева.

Мъжът остава в ареста, по делото все още няма други задържани. Установено е, че откритите през август миналата година 176 кг кокаин са от Еквадор, а стойността на наркотика е над 5 млн. лв.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лекари дадоха стипендии на отличници по медицина
Лекари дадоха стипендии на отличници по медицина
Подписка във Враца срещу прекратяването на договор между НЗОК и детски лекар
Подписка във Враца срещу прекратяването на договор между НЗОК и детски лекар