НОВИНИ

​Работник загина, а други двама са ранени при трудова злополука край село Стряма

Работник загина, а други двама са ранени при тежък инцидент на строителна площадка в индустриалната зона на пловдивското село Стряма. Мъжете са пострадали, след като стоманобетонни панели паднаха върху тях. Областната инспекция по труда в Пловдив започна проверка.

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
16:16, 19.09.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Инцидентът станал тази сутрин на строителен обект от разширението на логистичния център на голяма верига магазини. Трима служители на фирмата използвали автовишка, за да работят по външната страна на сградата. Двама от тях се качили на платформа, а третият ги издигнал на 10 метра. Минути по-късно строителни елементи над тях се сринали като домино.

По неизвестна засега причина тонове стоманобетонен панел и изолация се отделят от конструкцията. Отломките затискат 58-годишен мъж, който загива на място.

Другите двама мъже пострадали в инцидента са откарани в университетската болницата в Пловдив. Единият е с травми в областта на корема, а другият е опериран заради счупен гръбначен прешлен. Областната инспекция по труда започна проверка, за да установи причините довели до инцидента.

Инж. Атанас Чернаев - началник на Инспекция по труда - Пловдив: Дали са били с каски и предпазни средства. Това е въпрос, който проверката ще изяснява. В момента не мога да отговоря на този въпрос, тъй като не е приключила.

Няколко са строителните фирми, които работят по изграждането на новия логистичен център. От окръжната прокуратура в Пловдив заявиха, че е образувано досъдебно производство. От компанията собственик на обекта също са поискали подробна информация за случая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Френска сенатска комисия разпита уволнен служител на Елисейския дворец
Френска сенатска комисия разпита уволнен служител на Елисейския дворец
Има задържани за нападението в Роженския манастир
Има задържани за нападението в Роженския манастир