НОВИНИ

​Работници от Монтана излязоха на протест

Работници от Монтана излязоха на протест, защото е възможно да останат без работа, заради възможност да бъде отнет лиценза на фирмата.

bnt avatar logo
от Ради Стоянов
15:07, 15.08.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Предприятието произвежда минохвъргачки и боеприпаси за тях. Процедурата по отнемането на лицензите е започнала и ако предприятието бъде затворено, без работа в Монтана ще останат близо 400 души.

Фирмата има производствени площадки и в градовете Трявна и Белица. За да защитят работните си места, работниците излязоха на улицата и затвориха за кратко движението по републиканския път Е-79. Те се заканват да протестират по същия начин до края на работната седмица.

Димитър Генадиев, работник: "Аз съм студент в задочна форма на обучение и в доста голяма част от фирмите не наемат такива работници като мене поради простата причина, че не ги пускат за очни и така нататък. Докато в тази фирма с постъпването видяха, че съм студент и казаха, че няма проблеми и това за мен е много важно."
Рая Костадинова, работник: "Ама сметката е много проста, като две и две четири. Оставаме без работа, фактически ние отиваме на борсата и натоварваме социалната система на България, така че предпочитаме да имаме работа."
Георги Иванов, работник: "Поне на тая възраст работа няма никъде, на улицата. проблемът е с младите хора, при тях проблемите са по-страшни."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изпратиха 34-я контингент за участие в мисия на НАТО в Афганистан
Изпратиха 34-я контингент за участие в мисия на НАТО в Афганистан
Първите 100 дни на Еманюел Макрон като президент на Франция
Първите 100 дни на Еманюел Макрон като президент на Франция