НОВИНИ

Работниците в гръцките фериботни линии обявиха 24-часова стачка

Работниците в гръцките фериботни линии обявиха 24-часова стачка за утре, която ще засегне островите, разчитащи на морския транспорт, предаде ДПА, като се позовава на съобщение на Гръцката моряшка федерация. В съобщението се посочва, че няма да се движат фериботите в Егейско и Йонийско море. Преговорите в опит за избягване на стачката са се провалили, съобщи днес гръцкото радио.

bnt avatar logo
от БТА
17:10, 02.09.2018
Чете се за: 00:26 мин.
По света
работниците гръцките фериботни линии обявиха часова стачка

В сряда Гръцката моряшка федерация поднови искането си за увеличение на възнагражденията на фериботните работници с 5% след осемгодишното замразяване на заплатите в сектора. Работодателите предлагат увеличение с 1 процент. Синдикатът е отхвърлил предложението.
Гръцката моряшка федерация се надява да упражни максимален натиск върху работодателите по време на активния туристически сезон, като се има предвид, че все още много туристи пътуват към Гърция в началото на септември. Това е също период, когато много гърци се връщат към градовете в континенталната част след почивка на островите.

Пристанищната полиция не очаква много туристи да бъдат засегнати от стачката, тъй като фериботните компании са ги информирали през седмицата за възможна стачка и не са продавали билети за понеделник. Островите без летище ще бъдат най-силно засегнати от стачката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът решава дали да остави в ареста трима от задържаните в акцията в Маринела
Съдът решава дали да остави в ареста трима от задържаните в акцията в "Маринела"
​Китай все още е решен да се реформира, заяви Си Дзинпин
​Китай все още е решен да се реформира, заяви Си Дзинпин