НОВИНИ

Работниците във ВМЗ - Сопот искат отпадане на посредниците по сделките

Около 200 работници и служители на ВМЗ - Сопот излязоха на символичен протест пред завода. Те са обявиха против усвояването от други фирми на изделия, произведени в държавното предприятие.

работниците вмз сопот искат отпадане посредниците сделките
bnt avatar logo
от БНТ
16:11, 20.09.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Работниците във ВМЗ са притеснени, че повечето от тях могат да останат без работа, ако част от продукцията на завода попадне в частните предприятия. Протестиращите заявиха, че са против работата на военния завод с посреднически фирми, при търговските сделки с Военно промишления комплекс, защото се опасяват от изтичане на фирмената тайна.

Работниците обаче не конкретизираха дали е нарушена фирмената тайна на оръжейницата и не посочиха нито една фирма - посредник, която да отклонява средства.

Служител: Притеснени сме как да не сме? Аз толкова години тука работя, не може трябва да не ни го вземат, трябва да работим...
Татяна Кирякова: Разработването на продукция с такова качество каквото е на ВМЗ може да разработва само фирма държавна или частна, която има такава документация, която предполага разработване на документация с такова качество.
Стефан Димитров: Затова е важно за да може печалбата, която влиза в предприятието да се реинвестира в нови технологии, в закупуване на машини с цифрово програмно управление, в подобряване условията на труд.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР: Повишението на полицейски заплати зависи от парламента
МВР: Повишението на полицейски заплати зависи от парламента
Лицензът на Емко ще бъде възстановен при изпълнени всички изисквания на закона
Лицензът на "Емко" ще бъде възстановен при изпълнени всички изисквания на закона