Радан Кънев е евродепутатът на „Демократична България“, обявиха днес от обединението. Казаха още, че нямат преференциални размествания в листата си. След спечеленото евродепутатско място „Демократична България“ започва подготовка за местните избори и за бъдещи предсрочни парламентари избори.

От "Демократична България" казаха, че постигнатият резултат ги е вкарал в "А"- политическа група в България. Смятат, че не са им достигнали десетина дни от кампанията за втори евродепутат, но че Радан Кънев ще е най-изявеният български представител в Европарламента.

Радан Кънев, „Демократична България": Големият успех на тези избори е пробивът на „Демократична България“, това е очевидно.
Радан Кънев: Резултатите на "Демократична България" са над очакванията

Радан Кънев: Резултатите на "Демократична България" са над очакванията

Шансовете на "Демократична България" да изпрати свой представител в новия Европейски парламент остават - окончателните резултати от вота ще станат ясн...

Кънев ще стане част от ЕНП, въпреки различията с ГЕРБ.

Радан Кънев, „Демократична България“: Ще работя все така критично както съм работил и в българския парламент и извън него и вярвам, че успешно ще работя за промяна на ЕНП. Много трудно и по много малко въпроси ще работим заедно с националисти, евроскептици, разбира се има теми, по които националният интерес е много ясно дефиниран и по тези теми е нормално всички 17, ако случайно г-н Пеевски е там, да работим заедно.

„БСП показа, че не може да е опозиция на ГЕРБ", казаха още от „Демократична България“. Затова обединението ще продължи заедно към местните избори. А изключително ниската активност на евроизборите е показала, че има делегитимация на управлението и са необходими предсрочни парламентарни избори

Още по темата ЕВРОИЗБОРИ 2019