Радан Кънев ще е водач на листата за евродепутати на обединението "Демократична България", което включва ДСБ, "Да, България" и "Зелените". Радан Кънев обяви, че Демократична България" може да се яви на европейските избори в коалиция и с Движение "България на Гражданите.

От "Демократична България" обясниха, че инвестират в обединението, за да привлекат демократично мислещите хора в България. Радан Кънев заяви готовност да работи за силна и единна Европа.

Радан Кънев, заместник-председател на ДСБ: Готов съм преди всичко да работя затова ние да бъдем силна и единна алтернатива на ГЕРБ, категорично да не допуснем центъра, дясното, демократичното, проевропейското в българската политика да се аосоциира с образа на Бойко Борисов.

Втори в листата е дипломатът Стефан Тафров, а трета е Албена Симеонова от "Зелените".

Настоящият евродепутат Светослав Малинов сам се отказал да е водач на листата. Причината: скандалът около отсъствието му от ключовото за пакета ,,Мобилност" заседание на Европарламента. Той го определи като своя грешка.

Светослав Малинов, евродепутат: Смятам, че със своето оттегляне вдигам още по-високо летвата за поемане на отговорност в българската политика.

В идните дни ще стане ясен целият списък от кандидати за евродепутати.