НОВИНИ

Радан Кънев: Искат да положат руски самовар на сеизмичната площадка в Белене

В НС непрекъснато се разразяват бури в чаши вода, през цялото време се разиграва драма, която няма нищо общо с нито един принципен проблем на хората. Това заяви заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев в "Още от деня".

bnt avatar logo
от БНТ
19:11, 17.11.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Според Радан Кънев спорът "Кой да краде" е ожесточен и дълбоко некултурен, а това сваля доверието в парламента. Идва сутринта премиерът и казва на председателя на НС да се маха, това е тотално принизена роля на българския парламентаризъм, коментира Кънев.

По думите му по важните въпроси няма опозиция, което е следствие на кражби и назначения, както и ниска базова култура на хората, които участват в политическия дебат.

Радан Кънев: Във всяка партия има много честни хора, въпросът е по какъв начин се управлява властовият модел, как се печелят изборите. Истината е, че системата от назначения на партиен и братовчедски принцип означава изхвърляне на заслужилите хора. България се управлява чрез кражби и назначения, независимо че има честни хора.

Той каза още, че парламентарната квота във ВСС е била сглобен по непрозрачен начин. Кънев коментира и темата за АЕЦ "Белене".

Радан Кънев: "Съгласни са за това да откраднат нови 20 млрд. от нашите джобове, за да положат един руски самовар от 90-те години на сеизмичната площадка в Белене. Като едновременно нанесат неизброими материални щети и доведат до огромни екологични рискове.

Според Радан Кънев докладът на БАН за АЕЦ "Белене" не е видян от никого, първо е излязъл с едни данни, а след това с други.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха телефонна линия за информация относно инцидента край село Микре
Откриха телефонна линия за информация относно инцидента край село Микре
Пари за сметките за ток в клуба очакват хората с увреждания в Благоевград
Пари за сметките за ток в клуба очакват хората с увреждания в Благоевград