В НС непрекъснато се разразяват бури в чаши вода, през цялото време се разиграва драма, която няма нищо общо с нито един принципен проблем на хората. Това заяви заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев в "Още от деня".

Според Радан Кънев спорът "Кой да краде" е ожесточен и дълбоко некултурен, а това сваля доверието в парламента. Идва сутринта премиерът и казва на председателя на НС да се маха, това е тотално принизена роля на българския парламентаризъм, коментира Кънев.

По думите му по важните въпроси няма опозиция, което е следствие на кражби и назначения, както и ниска базова култура на хората, които участват в политическия дебат.

Радан Кънев: Във всяка партия има много честни хора, въпросът е по какъв начин се управлява властовият модел, как се печелят изборите. Истината е, че системата от назначения на партиен и братовчедски принцип означава изхвърляне на заслужилите хора. България се управлява чрез кражби и назначения, независимо че има честни хора.

Той каза още, че парламентарната квота във ВСС е била сглобен по непрозрачен начин. Кънев коментира и темата за АЕЦ "Белене".

Радан Кънев: "Съгласни са за това да откраднат нови 20 млрд. от нашите джобове, за да положат един руски самовар от 90-те години на сеизмичната площадка в Белене. Като едновременно нанесат неизброими материални щети и доведат до огромни екологични рискове.

Според Радан Кънев докладът на БАН за АЕЦ "Белене" не е видян от никого, първо е излязъл с едни данни, а след това с други.

След доклада на БАН: Какво ще е бъдещето на проекта АЕЦ "Белене"?

След доклада на БАН: Какво ще е бъдещето на проекта АЕЦ "Белене"?

Има ли бъдеще проектът за изграждането на АЕЦ "Белене", след като проучване на БАН показа, че евентуална нова централа може да донесе ползи, но при ст...