Реформаторският блок преподписа коалиционното споразумение, но вече без ДСБ. В централата на СДС обявиха, че споразумението е отворено за дясно обединение. Минути по-късно в централата на ДСБ Радан Кънев определи Реформаторския блок като изчерпан проект, а хората в него като "службогонци".

Реформаторският блок продължава без ДСБ

Реформаторският блок продължава без ДСБ

Партиите от Реформаторския блок /РБ/ са преподписали споразумение с волята да продължат заедно напред независимо от всички катаклизми. Това обяви пре...

В надпреварата между сините централи днес Реформаторския блок първи обяви, че са препотвърдили споразумението си за обединение в дясно.

Божидар Лукарски - СДС: Бяхме поканили колегите от ДСБ също, които на този етап не се отзоваха, ние преподписахме нашето споразумение с волята ни да продължим заедно напред независимо от всички катаклизми.

От Централата на ДСБ дадоха да се разбере, че няма да се присъединят към споразумението.

Радан Кънев - председател на ДСБ: РБ просто се изчерпа. Той просто изтече между широките пръсти на лидерите си. И тук няма разделителна линия г-жа Цачева. Разделителната линия е отношението към властта.

Радан Кънев обвинява лидерите в блока, че вместо да бъдат коректив на управлението, били, по думите му, изпълнители на мокри поръчки. От Реформаторския блок казаха, че са отворени за всички дясномислещи. Готови били и за избори.

Меглена Кунева - ДБГ: Но ние сме готови за избори. Не че те са желателен резултат. Не, не са желателни, но когато те трябва да се проведат, ние ще участваме и ще ги спечелим.

Десните остават разделени и в призива си за подкрепа на втория тур. ДСБ призовава за гласуване по съвест и постави условие на премиера.

Радан Кънев - председател на ДСБ: Дай си оставката до неделя на обед, и не само ДСБ, а още стотици хиляди и милиони българи ще гласуват за по-малкото зло.

Реформаторите отново застават зад Цецка Цачева.

Меглена Кунева - ДБГ: Аз призовавам всеки един глас, който е бил за Реформаторския блок и широка периферия да отидат в подкрепа на г-жа Цачева. Моите усилия в това отношения са 100 %

От Реформаторския блок са убедени, че ако всички техни симпатизанти подкрепят Цецка Цачева в неделя, то ще могат да се поздравят с победа.