Радан Кънев, лидер на ДСБ, не скри разочарованието си на пресконференцията на "Нова Република" и каза, че е подал оставката си в Нова Република и в ДСБ. Той поздрави ГЕРБ за победата и им пожела да имат смелост да променят нещата към добро. Той смята, че има надежда дясното да се обедини в бъдеще.

Радан Кънев: "Благодарим на хората, които ни подкрепиха. В една безнадеждна кампания, нашия екип постигна чудеса. Нашата оценка е, че сме увеличили минимум двойно резултата си в рамките на кампанията. Всеки, който е работи за Нова Република на тези избори трябва да е горд, че го е правил. Резултатите са негативни. Не постигнахме целта си да бъдем в парламента. Поздравявам ГЕРБ с постигнатата голяма политическа победа. Това не отменя разликите помежду ни. Без съмнение факта, че БСП няма да управлява е добра новина за България. Много ниския резултата на националистите и популистите е също добра новина."
Радан Кънев: "Аз вече подадох оставка като лидер на Нова Република и ще подам оставка и в ДСБ. Няма да напусна българската политика.Убеден съм ,че запазването на Нова Република е много важно политически. В тази кампания, ние поставихме въпроси, които никой не посмя да постави. Програмата ни беше много смела с огледана резултатите. Вярвам, че дясното ще се обедини."
Трайчо Трайков: "Смятам, че ни чакат седмици, месеци, в които ще трябва да намерим път към хората, които искат България да има дясна алтернатива."