В момента в дясно няма изградена алтернатива на Борисов. Основната цел на сближаването между ДСБ и" Да,България" е да започне изграждането на такава алтернатива, да се сложи здрав фундамент, здрава основа, на което да започне това изграждане, което няма да е лесен процес. Основата трябва да е ясна - политическите субекти център - дясно, които достатъчно дясно са се позиционирали спрямо управление и могат да сложат принципна основа. Това е хубавото в това политическо начало. Това коментира в "Още от деня" бившият лидер на ДСБ Радан Кънев, който бе категоричен, че няма да се кандидатира за лидер на тази коалиция, която се готви. Попитан как си го представя, той каза, че трябва да поне 10 години по-млад от него.

Радан Кънев: Българското дясно е в един постоянен кипеж, най-малкото по две линии - едната е да намери ясното си място спрямо ГЕРБ. ГЕРБ и лично Борисов доминират в политическото пейзаж в България 12 години, управляват почти непрекъснато последните 10 години и няма как да имаш неустановено отношение към това управление. а в нашето пространство твърде дълго беше неустановено това положение и твърде често имаше обединения, които нямат общо отношение към ключовия фактор на това управление.

Бившият лидер на ДСБ каза още, че към момента това, което сякаш се търси, е една здрава принципна основа, на която да се стъпи. Който е изградил, еволюирал ясно отношение по начина, по който се управлява държавата.", каза още той. Радан Кънев изрази мнение, че Петър Москов и Божидар Лукарски не са еволюирали по темата Борисов.

Радан Кънев: Безотоговорно е никога да не се посегнеш към властта, безотговорност е само да критикуваш отстрани. Незряло е да не можеш да постигнеш някаква степен на сътрудничество. Идва момент на една определена червена линия - можеш ли да участваш в управление , което по нищо не се различава от тройката коалиция на Станишев и Доган или на Орешарски , Доган и Пеевски, което се стреми да запази целия маниер на управление, който беше тогава, влк с фирмите,хората и процентите.