За ДСБ път назад с Реформаторския блок няма и няма да има, бе категоричен лидерът на ДСБ Радан Кънев в "Още от деня".

ДСБ е напълно отворена за обединение на дясното, но това изключва възможността дясното да е патерица на Борисов, а още по-малко на голяма коалиция Борисов-БСП, добави лидерът на ДСБ.

Радан Кънев се позова на личния отчет на Михаил Миков, в който той посочвал, че някога ГЕРБ са предлагали коалиция на БСП:

Радан Кънев, лидер на ДСБ: В личния си отчет като народен представите Михаил Миков заявява, че му е предложено от ГЕРБ след падането на кабинета "Орешарски" през 2014 г. да сформира коалиция в 43-ия парламент и че му е предложено да стане председател на НС и 5-6 министри са предложени от БСП. И Миков като тогавашен лидер на БСП е отказал.

Според Кънев БСП и ГЕРБ ще управляват, ако имат мнозинство и това не трябва да се допуска от десните политически формации. Той обвини и ГЕРБ в допускане на скрито участие на ДПС в сегашния парламент.

Горанов: За съвместно управление между ГЕРБ и БСП и дума не може да става

Горанов: За съвместно управление между ГЕРБ и БСП и дума не може да става

За съвместно управление между ГЕРБ и БСП и дума не може да става, коментира днес финансовият министър в оставка. Подобна коалиция би била безпринципна...

Според лидера на ДСБ дясното е в трудна кондиция.

Радан Кънев, лидер на ДСБ: Дясното не постигна консолидация за президентските избори, не можа да излъчи един силен независим кандидат, поддаде се на партизански страсти. Ключова роля в това имаха Борисов и Цветанов заради техния тежък партиен егоизъм. Аз и много други хора ги предупреждавахме многократно, че тази политика на партиен егоизъм ще доведе до това, което се случи, до президент излъчен от лявото политическо пространство.

Дали Радев ще защитава партийни интереси, или националните, ще видим след неделя, когато официално ще стане президент на България, отбеляза Кънев.

Вижте целия разговор във видеото.