НОВИНИ

Румен Радев: Борисов използва службите за свои политически цели

Според президента Румен Радев премиерът Борисов използва службите за свои политически цели. Държавният глава призова да не се допуска България да се управлява "с копойски методи".

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:05, 17.02.2020
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Президентът Радев, смята че премиерът се опитва да прехвърли на друг отговорността с подслушването му. Независимо, че Бойко Борисов отрече да има нещо общо с разследването на ДАНС и пуснатите записи със СРС-та, в които се чува гласа на държавния глава, Румен Радев заяви:

Румен Радев, президент на Република България: Ако може да скрие и този скандал в зайчарника, в който вече не остана място от скандали. Очевидно е, че г-н Борисов използва службите за свои политически цели, указва на прокуратурата кого да размаже. Дори полицията е ангажирана, е впрегната да респектира несъгласните българи. Затова трябва да отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с копойски методи.

По думите на президента, въпреки че премиерът Борисов отдавна е във властта, методите на работа издават битието му от началото на Прехода.

Румен Радев, президент на Република България: Скандалите, кризите, разкритията за гранд корупция, растящото недоволство, ежедневно разголват управленското му безсилие и зависимости. Но драмата на г-н Борисов е, че осъзнава факта, че този път номерът с пречистване чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине, защото го чака служебен кабинет.

Държавният глава направи този коментар, след като посети едно от водещите предприятия, производители на промишлена електроника в България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест срещу обжалването на доживотната присъда на убиеца от Сотиря
Протест срещу обжалването на доживотната присъда на убиеца от Сотиря
Комисията по хазарта състави актове на хазартните фирми на Васил Божков
Комисията по хазарта състави актове на хазартните фирми на Васил Божков