НОВИНИ

Радев и Захариева коментираха въпроса за отпадането на визите за българи в САЩ

В Ню Йорк българският външен министър Екатерина Захариева участва на годишната традиционна вечеря на американския държавен секретар Майк Помпео в рамките на сесията на ООН. В коментар на думите на президента Румен Радев от вчера - че правителството трябва да работи, за да обвърже стратегическото партньорство със САЩ в сферата на отбраната с отпадането на визите, Захариева увери, че кабинетът постоянно поставя въпроса за отпадането на американските визи за български граждани, независимо на какво институционално ниво се водят разговорите.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
20:26, 26.09.2019
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
Румен Радев, президент на Р България: Виждате как работят в Полша. Да - имат договор за придобиване на въоръжение и техника от САЩ, става въпрос за по-големи суми, но Полша прави политически стъпки и полското правителство работеше много интензивно така, че успоредно с тези сделки за отбраната да отпаднат и визите. Говорихме с това и с президента Тръмп, очаквам много по-интензивна работа от българското правителство, от българската дипломация.
Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Съгласна съм с едно, което каза президентът и това е, че не отговаря на близките отношения със САЩ условието българските граждани да пътуват с визи. И не случайно всички сме фокусирани върху отпадането на визите. Така че, по-скоро аз считам, че трябва заедно да отправяме всички общи послания.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На 23 октомври тръгва възобновеното дело за освобождаването на Джок Полфрийман
На 23 октомври тръгва възобновеното дело за освобождаването на Джок Полфрийман
Специални предавания за местните избори в ефира на БНТ
Специални предавания за местните избори в ефира на БНТ