НОВИНИ

Радев: Протестите са закономерни, очаквам правителството и НС да посочат изход

Протестите са демократично право и те възвръщат надеждите и достойнството също така на българите като граждани. Затова според мен и тези протести са закономерни. Това заяви президентът Румен Радев, който посети 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово.

bnt avatar logo
от БГНЕС
12:50, 12.11.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
радев протестите закономерни очаквам правителството посочат изход
Румен Радев, президент: Властта всъщност наказва гражданите за бедността, която тя не успява да пребори. Не само това, но гласът на гражданите, техните болки и тревоги не се чуват, те някак си не достигат до управляващите. Властта губи сензорите си, усещането си за проблемите на хората и ако няма една чуваемост, ако няма съответни мерки, ако продължават изявления арогантни и цинични, ако продължава неразбирането на проблемите на хората, закономерно е тези протести да продължават.

Той добави, че не може да каже дали протестите са политически режисирани.

Румен Радев, президент: Но според мен никой не може да изкара хората насила на улицата. Оставката в момент на растящи цени, инфлация, увеличаваща се престъпност, не е решение, а абдикация от отговорност. Властта трябва да знае, че отказът от управление и бягството от проблемите поставя морална преграда пред амбицията да искаш властта отново. Затова очаквам правителството и НС да посочат изход от тази ситуация.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мобилните екипи в Русе продължават да издирват отпаднали от системата ученици
Мобилните екипи в Русе продължават да издирват отпаднали от системата ученици
Владислав Горанов: 1000 лв. за Гражданска отговорност е спекулация
Владислав Горанов: 1000 лв. за "Гражданска отговорност" е спекулация