НОВИНИ

Около 70 души се събраха на протеста в Раднево

И тази вечер Раднево се готви за протест. Хората настояват биячите на трите момчета да получат най-строги наказания, както и да бъдат съборени всички незаконни ромски къщи и постройки. В града отново има засилено полицейско присъствие и жандармерия.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
20:19, 06.05.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Около 70 души се събраха в центъра на града, за да протестират тази вечер, съобщи кореспондентът ни Десислава Петкова. Около 150 жандармеристи са разположение в Раднево с две водни оръдия около ромския квартал в очакване на протестиращите. Изключително засилен е пропусквателният режим в Раднево на всички входове. Полицейски постове проверяват автомобилите и ако не могат да удостоверят шофьорите и пътниците в тях, че имат адресна регистрация в Раднево, не биват допускани до града, а се отклоняват по обходни маршрути.

Хората и чрез подписка и чрез социалните мрежи настояват за строги наказания и за събаряне на незаконните ромски къщи в Раднево. Вчера комисия от Общината извърши проверка на три търговски обекта, единият от които беше собственост на тартора на бандата, пребила трите момчета. Проверката е установила, че и трите търговски обекта са незаконни.

Започва и проверка колко от ромските къщи, които в последните 20 години лавинообразно са нараснали, са незаконни.

Иначе защитата на обвиняемите, които останаха в ареста за побоя над трите момчета, заяви, че ще обжалва мярката им за неотклонение задържане под стража пред Апелативен съд. Състоянието на битите момчета е стабилно, но те остават под наблюдение в Старозагорската болница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парадът на военноморските сили във Варна
Парадът на военноморските сили във Варна
Как да се забавляваме в почивните дни
Как да се забавляваме в почивните дни