Комисията по финансов надзор не е допуснала пропуски, нито пък има пропуски в законодателството ни. Това заяви ръководителят на „Застрахователен надзор“ и зам.-председател на КФН Ралица Агайн.

Агайн присъства на днешното извънредно пленарно заседание, на което депозира пред парламента своята оставка и информира народните представители за предприетите от Комисията действия във връзка с фалита на кипърското застрахователно дружество „Олимпик“, който засегна около 200 хил. българи.

Ралица Агайн подчерта, че подадената от нея оставка е изцяло морален акт.

От парламентарната трибуна тя подчерта, че застрахователна компания извършва дейност от 2009 година насам. „От началото на 2018 година до 10 май жалбите срещу тази компания са 7, за предишната година – 26, а за по-предходната – 16. Това е изключително малък брой жалби, на фона на 10-процентния пазарен дял“, уточни тя.

Агайн увери, че всички жалби са разгледани и са издадени наказателни постановления, където са установи нарушение на процедурите по обслужване на клиентите. Общите глоби на компанията са в размер на около 30 хил. лева.

„През 2016 година съм наложила 342 наказателни постановления на стойност 954 хил. лева, а следващата година – 697 наказателни постановления на стойност 1,1 млн. лева“, каза още тя.

Заместник-председателят на КФН Ралица Агайн подаде оставка, депутатите я приеха

Заместник-председателят на КФН Ралица Агайн подаде оставка, депутатите я приеха

Зам.-председателят на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн подаде оставка, а депутатите я приеха на извънредно заседание на парламента. Премиерът...