Президентът Румен Радев, премиерът Бойко Борисов и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева поздравиха мюсюлманите по повод Рамазан Байрам. На днешния ден мюсюлманите слагат край на едномесечните пости и започват да празнуват Шекер Байрам. Въздържанието се налага, за да може всеки мюсюлманин да се доближи до състоянието на бедните, слабите и болните. В Шумен празникът за мюсюлманите започна с молитва за благоденствие и мир.

Празник на опрощението за големите и ден, в който радостта на малките идва от пълната торба със сладкиши. Преди да настъпи този момент обаче, мъжете в семейството отиват на празнична молитва. Рамазан Байрам отново препълни с вярващи Томбул Джамия. Молитвени килими имаше и на тротоарите пред храма.

Молитвата за благоденствие и мир е последвана от дарения, която освен помощ за по-слабите е и символ на благодарност към Всевишния.

Рамазан Байрам приключват едномесечните пости, при които от изгрев до залез слънце не се яде и пие. Въздържание, което прави вярващите съпричастни на болката на бедните, и болните.

Бойко Борисов поздрави мюсюлманите за Рамазан Байрам

Бойко Борисов поздрави мюсюлманите за Рамазан Байрам

"Честит Рамазан Байрам на всички мои приятели мюсюлмани! Бъдете живи и здрави!" написа премиерът във Фейсбук. С Рамазан Байрам мюсюлманите отбелязват...

Президентът поздрави мюсюлманите за Рамазан Байрам

Президентът поздрави мюсюлманите за Рамазан Байрам

Президентът Румен Радев поздрави днес представителите на мюсюлманското изповедание в България по повод празника Рамазан Байрам.