НОВИНИ

Ранен лебед прегръща своя спасител (СНИМКИ)

ТВ журналист спасява лебед, заклещен в метална ограда. Птицата се отблагодарява като го "прегръща". Емоционалните кадри станаха част от епизод на документална поредица, излъчена в Англия.

bnt avatar logo
от Милена Кадийска
13:50, 11.04.2016
Чете се за: 00:35 мин.
Още
ранен лебед прегръща своя спасител снимки

Лебедите рядко допускат хора до себе си. Те дори стават неспокойни и агресивни, когато трябва да защитят територията си. Ето защо тези снимки са толкова изключителни.

Правени са преди година, когато тв журналистът Ричард Уайзи работи като доброволец в резервата "Абътсбъри" в югозападна Англия, известен с най-големия брой различни видове лебеди в света.

;

Уайзли попаднал на мъжки лебед, заклещен в метална ограда. Първоначално лебедът се съпротивлявал, но след като бил спасен "прегърнал" своя спасител.

"Измъкнах го като сложих едната си ръка върху крилото му, а другата в основата на врата му. Той се почувства комфортно и в безопасност, и се предаде. След това обви шия около моя врат. Усещах как тупти сърцето му. Исках да затворя очи и да се насладя на мига. Необикновено е да почувстваш тази връзка и взаимното доверие по този невербален начин с лебеда", казва Уайзи пред ABC.

Кадрите с лебеда станаха част от документалното предаване Born to Explore, на което Уайзи е водещ и бяха излъчени в събота по английска телевизия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турски кораб е бил нападнат от пирати, а екипажът му - отвлечен
Турски кораб е бил нападнат от пирати, а екипажът му - отвлечен
България ще изпрати още 300 военни по южната ни граница
България ще изпрати още 300 военни по южната ни граница