НОВИНИ

Очакват се и други дисциплинарни наказания за инцидента с бащата на президента

Комисията, проверявала случая в Харманли за пътно произшествие с участието на бащата на президента, е установила, че са допуснати обстоятелства, които са довели до грубо нарушение на квалификацията на произшествието . Това каза на брифинг в МВР главен инспектор Росен Рапчев.

bnt avatar logo
от БНТ
16:00, 07.09.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Автоконтрольорът, който е уволнен, не е предприел всички необходими действия, за да документира и обезопаси мястото. След проверката на случая от Областната дирекция в Хасково на Георги Радев е издаден акт за установяване на административно нарушение, защото е отнел предимство. Водачът на триколката също има акт, защото неправилно се е движил по пътното платно. Очаква се да има и други дисциплинарни наказания по случая.

гл. инсп. Росен Рапчев - от отдел "Пътна полиция" в ГД "Национална полиция": Най-големият проблем, който установихме при проверката, е, че при толкова много свидетели полицейските служители не са оказали необходимата възможност да привлекат свидетели очевидци, с които да докажат какъв е типът на произшествието и също така пътният полицай, след като е документирал произшествието, не се е по никакъв начин съобразил с това, че на това кръстовище има камери. Полицаят е могъл да види този запис след това и да прецени дали произшествието е така, както са му казали очевидците.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Провал на планираните за днес преговори между президентите на Сърбия и Косово
Провал на планираните за днес преговори между президентите на Сърбия и Косово
Кола се вряза в търговски обект в столичния квартал Овча купел
Кола се вряза в търговски обект в столичния квартал "Овча купел"