НОВИНИ

Рашидов към Тотев: „Искайте парите за 2019”

Пловдив активно да си иска парите за провеждането на Европейска столица на културата през 2019 година – призова днес Вежди Рашидов. Заедно с министър Лиляна Павлова, той участва във форума „Региони в растеж“, организиран от вестник "24 часа".

bnt avatar logo
от Деница Торньова
19:00, 12.09.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

2,5 милиона евро от общата сума за подготовката на Пловдив за Европейска столица на културата, все още не са преведени от правителството. И министър Рашидов не скри притеснението си от този факт.

Вежди Рашидов – министър на културата
"Не е въпросът в последния момент да ни хвърлят едни милиони и ние да седнем да ядем и да ги изпиеме и да няма култура. Страх ме е, това забавяне да не направи така, че Пловдив да се представи и да се отчете като най-лошата столица на европейската култура."

Рашидов обеща подкрепа и за инициативата „Дом на операта”. Пари обаче за ново строителство няма, така че ще се търсят 20-30 милиона, с които да бъде ремонтирана някоя от сградите в Пловдив. Кой е този имот обаче, все още не е ясно. Първоначалната идея за реконструкция на кино „Гео Милев” е отпаднала заради проблеми със собствеността на сградата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови трусове на Балканите
Нови трусове на Балканите
Лекари и сестри в Пирогов протестираха след пореден случай на насилие
Лекари и сестри в "Пирогов" протестираха след пореден случай на насилие