НОВИНИ

Расте броят на жертвите след земетресението на остров Хокайдо

16 загинали и най-малко 26 души в неизвестност - такава е равносметката от унищожителното земетресение, което вчера удари Япония. Без ток все още е повече от половината от остров Хокайдо. Десетки хиляди домакинства нямат и вода. Спасителните операции продължават.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
11:50, 07.09.2018
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Денонощие след труса жителите на Хокайдо продължават да се борят с последствията. 5.3 млн. души все още са без ток, 42 000 домакинства нямат и вода. Там, където има генератори, се образуват дълги опашки от желаещи да заредят мобилните си телефони.

Малкото градче Атсума беше сред най-тежко засегнатите от бедствието. 26 души остават в неизвестност, издирвателните операции продължиха през цялата нощ.

Разрушената инфраструктура обаче прави и доставките на стоки от първа необходимост невъзможни и местните се страхуват, че скоро може да останат без храна.

Ясухиро Куросаки, жител на Атсума и собственик на магазин: Няма как да направим нови доставки, магазинът скоро ще остане напълно празен. Много ни е тежко.
Чиеми Мийазое, жителка на Атсума: Обичам града си и мисля, че повечето хора тук няма да си тръгнат. В момента всички си помагаме, чувстваме се като едно голямо семейство.

Туристи и местни хора бяха принудени да прекарат нощта на ж.п. гарите и летищата в очакване транспортните връзки да бъдат възстановени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново не дадоха ход на делото срещу Десислава Иванчева
Отново не дадоха ход на делото срещу Десислава Иванчева
Поискаха постоянен арест за собственика на Винпром Карнобат
Поискаха постоянен арест за собственика на "Винпром Карнобат"