Вече са 8 жертвите на вулкана, който изригна на Белия остров в Нова Зеландия. Още двама души са починали от раните си, въпреки усилията на лекарите. Други 8 души все още са изчезнали, но шансовете да бъдат намерени живи са нищожни. Новозеландските власти планират утре да бъде направен опит за откриването на изчезналите на Белия остров, въпреки че опасността от ново изригване остава.

21 от пострадалите на Белия остров са в болници в Нова Зеландия. Състоянието на 16 от тях остава критично.

Австралийските щати Виктория и Нов Южен Уелс направиха дарение от 20 хиляди квадратни сантиметра кожа.

Директорът на донорската банка Стивън Понятовски обясни, че тя ще бъде присадена на пациентите с животозастрашаващи изгаряния.

Стивън Понятовски, Институт по съдебна медицина: Това е ужасна трагедия, която никой не е искал да се случи. Но ние има как да помогнем на пациентите, които иначе не биха оцелели. От тази гледна точка, това е удовлетворение за нас и за семействата на донорите.
Започва криминално разследване заради изригването на вулкана в Нова Зеландия

Започва криминално разследване заради изригването на вулкана в Нова Зеландия

Полицията в Нова Зеландия започва криминално разследване във връзка с изригването на вулкана на Белия остров. До момента е потвърдена смъртта на петим...

Според медиците за трансплантациите е необходим материал от поне 60 донора.

А с традиционна маорска церемония семействата и приятелите на жертвите изразиха скръбта си.

Сателитни снимки показаха мащаба на изригването на Белия остров. Годишно той е посещаван от около 10 хиляди туристи и е може би най-лесно достъпният активен морски вулкан.