НОВИНИ

Районният съд в Пловдив гледа делото срещу Иван Евстатиев

Пловдивският районен съд даде ход на делото срещу бившия кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев. Срещу него е повдигнато обвинения за изнасилване на ученичка. Делото се гледа при закрити врата. През август процесът не започна заради неявяване на двамата адвокати на подсъдимия. И пострадалото момиче, и обвиняемият са в съдебната зала. Налага се участието на двама прокурори поради сложността на случая. Водят се разпити на пострадалата ученичка, а близките предявиха частен иск от 10 000 лева за неиумеществени щети.Според защитничката на Евстатиев адвокат Колчева Евстатиев е във влошено психическо състояние и едва ли трябва да бъде съден.Вижте какво казаха близките на пострадалото момиче.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
12:14, 10.10.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Георги Белухов - баща на пострадалото момиче: Максималната присъда, която се полага по закон да си я получи

Въпрос: Как се държи Евстатиев, направил ли е опит поне опит за извинение да Ви даде?

Георги Белухов - баща на пострадалото момиче: Никакъв опит за извинение. Не ние нужен опит, не искаме да се извинява, просто то е безсмислено. За доброволност въобще няма да говорим. Изнасилена е по вулгарен начин, примамена е била от него - това е.

Димчо Евстатиев - брат на Иван Евстатиев: Хората разбраха истината. Защото от началото започнаха да се говорят, да се говорят, че има насилие, има изнасилване, има принуда, такова нещо няма.

Въпрос: Вие сте категоричен, че брат ви е невинен?

Димчо Евстатиев - брат на Иван Евстатиев: Аз му вярвам, защото това се знае само от двамата. Но аз вярвам на брат ми и знам съществото му, знам помощта за хората му и той не може да бъде изнасилвач.


В началото на годината 16-годишното момиче се оказва в джипа на обвиняемия, отишло с Евстатиев в неговата хотелска стая, за да разбере как да се подготви за изпитите по право. По-късно джипът оставя момичето в безпомощно състояние пред дома й.

Имаше силно гражданско недоволство към кмета, цяла Стрелча излезе на протест, вдигна се и много шум на национално ниво по този казус. На няколко пъти Евстатиев беше приеман в болница. Адвокатите му използваха влошеното му състояние, за да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение. Но и към днешна дата Иван Евстатиев остава за постоянно в ареста.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има ли възможност републиканците да оттеглят Тръмп?
Има ли възможност републиканците да оттеглят Тръмп?
Колумбийският президент ще дари парите от Нобеловата награда
Колумбийският президент ще дари парите от Нобеловата награда