НОВИНИ

Разбиха българска мрежа за проституция във Франция, 10 сводници са в ареста

Десет сводници са задържани във Франция, Германия и България в рамките на операция за разбиване на мрежа за проституция, експлоатирала българки в Източна Франция от 2015 г. насам, предаде Франс прес, като се позовава на съдебни източници.

bnt avatar logo
от БТА
21:58, 11.07.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
разбиха българска мрежа проституция франция сводници ареста

Петима сводници са били задържани в България, а трима - в Германия с европейска заповед за арест. Очаква се в най-скоро време те да бъдат предадени на Франция, за да бъдат изправени пред специализирания междурегионален съд за борба с организираната престъпност в източния град Нанси.

Двама сутеньори, арестувани близо до френския град Анси, са били обвинени в сводничество при утежняващи вината обстоятелства, пране на пари в рамките на организирана престъпна група, трафик на хора и участие в престъпна група. Те са изпратени в ареста и може да получат до 20 години затвор.

Разследването е започнало в Страсбург през 2015 г. по сигнал, получен от службата за вътрешна сигурност на френското посолство в България. Над 20 обиска са извършени едновременно в София, Плевен и Бургас, в германските градове Кел и Офенбург, и в околностите на Анси, се уточнява в изявлението.

Сдружение, подпомагащо реинтеграцията на проститутките, е поело грижата за младите жени, които разказват, че им е бил оказван натиск и отправяни заплахи срещу техни близки. Продължава разследването, целящо идентифицирането и задържането на съучастници, съобщава френският съд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Словакия купува американски изтребители F-16 вместо шведските Грипен
Словакия купува американски изтребители "F-16" вместо шведските "Грипен"
Искат оставката на Зеехофер след самоубийството на депортиран мигрант
Искат оставката на Зеехофер след самоубийството на депортиран мигрант