НОВИНИ

Разбиха две групи за разпространение на наркотици по морето

МВР разби 2 групи, разпространявали наркотици в Слънчев бряг и Несебър. Една от услугите, които се предлагали на туристите, е "частен дилър", който снабдявал срещу заплащане "клиенти" на посочен от тях адрес. Едната група е от Поморие, а другата е софийска. През зимата софийската група е пренасяла дейността си в зимните курорти. Последната спецакция срещу дилърите на наркотици е била преди 3 дни и при нея са задържани 7 души. Днес от прокуратурата поискаха постоянното им задържане под стража.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
17:23, 22.08.2016
Чете се за: 01:08 мин.
У нас

Първата група попаднала в обсега на полицаите преди стрелбата по Димитър Желязков - Митьо Очите. На 22 юли след акция в землището на село Каменар са задържани двама души в истинска канабисова плантация.За тях има информация, че работят за групата на Любо Мазния от Поморие. Втората група е софийска и е задържана при спецакция в петък. Сред арестуваните е и соченият от прокуратурата за наркобос Иван Митов - Слънцето, който вече е излежал присъда за наркоразпространение.

Георги Костов, главен секретар на МВР: За тази група можем да кажем, че е групата приоритетно осъществявала наркоразпространението на Какао Бийч.

Даниела Попова, ръководител на Апелативната специализирана прокуратура: В пет от лицата са намерени голямо количество наркотични вещества. Това са коноп, кокаин, амфетамин, хероин, метамфетамин, марихуана и екстази.

Според свидетели дилърите се отчитали на Иван Митов - Слънцето, който осигурявал протекция и казвал кой къде ще пласира.

Даниела Попова, ръководител на Апелативната специализирана прокуратура: Към настоящия момент са разпитани 11 лица като свидетели, които много точно и подробно описват структурата на групата, участието на всеки един от тях, ръководителя на групата и това, с което се е занимавала групата.

Според МВР именно тези две групи са били повод за напрежението в Слънчев бряг в разгара на летния сезон.Не коментираха, обаче, дали те са свързани с простреляния бизнесмен Димитър Желязков, сочен от разследващите като наркобос номер едно по Южното Черноморие.

Даниела Попова, ръководител на Апелативната специализирана прокуратура: Когато съберем някакви доказателства, за някои от лицата, че има съпричастност към дадена престъпна дейност, бъдете сигурни, че ще има обвинения, още повече ,ако се касае за фигура като Димитър Желязков.

Георги Костов, главен секретар на МВР: В курортен комплекс Слънчев бряг патентното право е изведено на едно друго по-високо ниво. Всеки е съотносим към някаква групировка при осъществяване наглед на някаква легална дейност.

Ако бъдат признати за виновни, задържаните могат да получат от 5 до 15 години затвор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха 27-годишен мъж за пожара в Сакар планина
Задържаха 27-годишен мъж за пожара в Сакар планина
Спряха риболова в Благоевградска Бистрица
Спряха риболова в Благоевградска Бистрица