НОВИНИ

Разбиха група, произвеждала скимиращи устройства за точене на дебитни карти

Организирана престъпна група, произвеждала скимиращи устройства за източване на дебитни карти, беше разбита след акция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в София и Нови хан. Задържани са четирима души, които по-късно са пуснати под гаранция от по 15 000 лв за всеки. Вижте повече от Йоана Миланова

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
11:33, 29.11.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Двама от задържаните са братя.

Членовете на групата са били залавяни за същото престъпление във Виетнам, Чили и Естония. Всеки от тях е отговарял за различна задача в групата - от техническо изготвяне на устройствата до набиране и обучение на мулетата, точили парите.

От проведеното разследване е станало ясно, че групата е действала на територията на богати европейски страни, откъдето е копирала данни от дебитни карти.

Парите обаче са теглини от мулета, изпращани в страни от Латинска Америка, тъй като там няма ПИН-система за сигурност. Мулетата превеждали парите на малки суми на роднини на членовете на групата.

Сийка Милева, говорител на Специализираната прокуратура: Финансовите постъпления от паричната дейност се връщали обратно в Република България на малки суми. Мулетата, след като изтегляли неправомерно получените средства, превеждали чрез системите за бързо разплащане на имената на роднини на членовете на организираната престъпна група малки суми, с цел да не будят подозрение. Скимиращата техника се изпращала по два начина - единият начин чрез спедиторски фирми, а вторият начин - по шофьори на транспортни фирми.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботевград отбелязва 142 години от освобождението си
Ботевград отбелязва 142 години от освобождението си
Кирил Ананиев в НС: Няма да има дете, което да не получи лекарска помощ
Кирил Ананиев в НС: Няма да има дете, което да не получи лекарска помощ