НОВИНИ

Разбиха лаборатория за синтетична дрога в Радомирско (СНИМКИ)

Полицейската операция е проведена вчера от служители на ГДБОП, ОДМВР-Перник и РУ-Радомир, под наблюдението и ръководството на Окръжна прокуратура Перник, съобщават от МВР. В рамките на операцията са осъществени процесуално-следствени действия в къща в радомирското с. Долна Диканя, обитавана от 43-годишен столичанин.

разбиха лаборатория синтетична дрога радомирско снимки
bnt avatar logo
от БНТ
09:46, 07.02.2019
Чете се за: 00:24 мин.
По света

В имота антимафиотите открили инсталация за производство на синтетична дрога в работен процес. Тя представлява метален съд, свързан с газова горелка, съдържащ около 20 л кафява течност, която при тестване реагира на метамфетамин.

При извършеното претърсване от жилището са иззети още: туба, съдържаща около 10 л прозрачна течност, която при тестване с полеви тест реагира на амфетамин база; около един килограм бяло прахообразно вещество, дало реакция на амфетамин и други химикали и прекурсори, използвани в процеса на синтез на наркотичното вещество. Намерени и иззети са колби, хладници, мерителни чашки, стъклен съд.

Столичанинът е задържан в рамките на 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, работата продължава под наблюдението на прокуратурата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Балкан Кханс изгрява в НДК
АРТ посоки с Галя Крайчовска: "Балкан Кханс" изгрява в НДК
Държавата е отпуснала близо 20 млн. лв. за помощни средства за хора с увреждания
Държавата е отпуснала близо 20 млн. лв. за помощни средства за хора с увреждания