Полицейската операция е проведена вчера от служители на ГДБОП, ОДМВР-Перник и РУ-Радомир, под наблюдението и ръководството на Окръжна прокуратура Перник, съобщават от МВР. В рамките на операцията са осъществени процесуално-следствени действия в къща в радомирското с. Долна Диканя, обитавана от 43-годишен столичанин.

В имота антимафиотите открили инсталация за производство на синтетична дрога в работен процес. Тя представлява метален съд, свързан с газова горелка, съдържащ около 20 л кафява течност, която при тестване реагира на метамфетамин.

При извършеното претърсване от жилището са иззети още: туба, съдържаща около 10 л прозрачна течност, която при тестване с полеви тест реагира на амфетамин база; около един килограм бяло прахообразно вещество, дало реакция на амфетамин и други химикали и прекурсори, използвани в процеса на синтез на наркотичното вещество. Намерени и иззети са колби, хладници, мерителни чашки, стъклен съд.

Столичанинът е задържан в рамките на 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, работата продължава под наблюдението на прокуратурата.