НОВИНИ

Разбиха престъпна група, занимавала се с трафик на жени

Специализираната прокуратура и ГДБОП разбиха престъпна група, занимавала се с трафик на жени. Акцията се проведе на територията на София, Бургас, Силистра и Ямбол. Задържани са четирима души, които ще бъдат обвинени за склоняване на жени да проституират.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
17:17, 17.09.2019
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

В рамките на операцията са иззети големи суми пари и скъпи автомобили за над милион и половина лева.

Работата по случая започнала през юни, когато службите у нас получили информация за група мъже, водещи луксозен начин на живот и разполагащи с много пари, вероятно от престъпна дейност.

Впоследствие станало ясно, че мъжете склонявали жени да проституират чрез две познати схеми. Едната - обикаляли заведения по морето със скъпи коли, запознавали се с момичета, започвали връзка с тях и след това ги изпращали в Германия, където ги принуждавали да проституират. Другата:

Димитър Петров - ръководител на Специализираната прокуратура: "Записвани са половите актове, след което жените са били принуждавани да проституират под угроза на това, че въпросният запис ще бъде разпространен и те ще бъдат публично опозорени".

В България се установени пет жени, които "работели" за задържаните. Тепърва ще се уточнява броя на жертвите в чужбина. Част от парите, които те изкарвали, били превеждани на сутеньорите с платежни нареждания, а други са пренасяни на ръка в България. Жените получавали символични "заплати". Самите те не са знаели колко изкарват.

Ивайло Спиридонов - директор на ГДБОП: "Едно от момичетата, примерно, не знаеше, че в банковата му сметка в Германия има 67 000 евро. Тя е разполагала единствено с 200 евро, с които си е купила маратонки".

Иззети са големи суми пари и банкови извлечения за над половин милион лева. Намерени са скъпи вещи, сред които осем автомобила за милион и половина лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Американка преплува четири последвателни пъти Ламанша
Американка преплува четири последвателни пъти Ламанша
Европейската агенция по лекарствата започва проверка на лекарства с ранитидин
Европейската агенция по лекарствата започва проверка на лекарства с ранитидин