Над 400 изоставени автомобила ще бъдат принудително вдигнати от тротоарите и паркингите във Варна. Собствениците им вече са информирани за това и, ако желаят да запазят колите си, имат срок от две седмици да ги преместят.

Варна

На репатриране подлежат автомобили, които не са минали технически преглед през последните две години. Това се установява по датата на стикера, поставен на предното стъкло и справка в ДАИ. На такива превозни средства се поставя жълт стикер, който информира, че ще бъдат преместени. Преди колите да бъдат преместени, собствениците им имат две седмици да решат какво да правят с тях.

инж. Младен Иванов – директор на “Общински паркинги и Синя зона”:
"Той може да го съхранява в частен имот. Вторият е да го възстанови в движение, тоест да мине технически преглед. И трети вариант – да го предаде за разкомплектоване, тоест да го предаде за скрап."

Веднъж извозени на паркинга за стари автомобили, колите ще останат там за 3 месеца – срок, в който собствениците могат да си ги върнат, но ще трябва да платят между 22 и 27 лева. Непотърсените превозни средства ще бъдат рециклирани. Извозването става бавно, тъй като във Варна има само два “паяка”.

инж. Младен Иванов – директор на “Общински паркинги и Синя зона”:
"За мое съжаление вече не са първа младост и аварират доста често. Но планираме догодина да закупим още три. "

Всеки от паяците може да извозва до 15 коли на ден. Общинските служители работят и по сигнали за стари автомобили, които заемат място на паркингите. Сигнали се приемат на телефон 052 820 921 или на електронна поща signali@varna.bg. Всеки от паяците може да извозва до 15 коли на ден. Общинските служители работят и по сигнали за стари автомобили, които заемат място на паркингите. Сигнали се приемат на телефон 052 820 921 или на електронна поща signali@varna.bg.