НОВИНИ

Раздадоха курбан на пътя Пловдив - Смолян за по-малко катастрофи

Курбан за по-малко катастрофи по пътищата беше раздаден днес на главния път Пловдив-Смолян при разклона за село Забърдо, а пловдивският митрополит Николай отслужи молебен за здраве. Инициативата е на кмета на чепеларското село Валентин Черпоков и се прави за 13-а поредна година.Вижте прякото включване на Мариела Хубинова.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Мариела Хубинова
18:20, 28.12.2017
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Пътят Пловдив-Смолян е един от най-натоварените в областта. Трафикът е изключително засилен заради почивните дни, когато много хора избират да почиват на Пампорово, Чепеларе и други родопски села.

За съжаление в Пловдивско празничните дни бяха белязани от редица катастрофи. Точно на Бъдни вечер майка и двете ѝ деца загубиха живота си при тежка катастрофа край село Йоаким Груево. Съпругът ѝ се бори за живота си.

От пловдивската полиция отчетоха, че за четирите почивни дни около Коледа са станали 10 тежки катастрофи и 14 пострадали. От началото на годината досега в България са при пътнотранспортни произшествия живота си са загубили около 700 човека.

Животът е велик дар за всеки и не трябва да се отнема с лекота, каза пловдивския митрополит Николай, след като отслужи молебен за здраве.

Митрополит Николай: Не може да бъде безразсъдно прекъсван от никого. Ето защо в този ден отправяме молитва към Бога да благослови Господ да се спре тази необявена, но всекидневно водена война по нашите пътища.

Кметът на Забърдо призова шофьорите да бъдат разумни на пътя.

Валентин Черпоков - кмет на село Забърдо: Не може една малка България толкова жертви да даваме по пътищата. До момента имаме 681 жертви и някъде около 8500 човека ранени. Това е направо война. Граничи с лудост.

Тази година на пътуващите бяха раздавани и икони - подарък от управата на Бачковския манастир.

От полицията заявиха, че са взели всички възможни мерки, за да осигурят безопасността по пътищата. По улиците са изведени максимален брой пътни полицаи, така че да се ограничи предпоставките за пътнотранспортни произшествия. Това ви призоваваме и ние - бъдете разумни и внимателни на пътя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Падна част от изолацията на детска градина в Шумен
Падна част от изолацията на детска градина в Шумен
Предстои да бъде проучено трасето на втория лифт в Банско
Предстои да бъде проучено трасето на втория лифт в Банско