Светла Стоянова - собственик на фирма за отглеждане на зърнени и маслодайни култури - е тазгодишният Агробизнесмен на България. Наградите бяха връчени за 28-и път в 10 категории. Министърът на земеделието Румен Порожанов отбеляза, че въпреки трудностите в определени сектори, изминалата година е била успешна. Носителят на голямата награда подчерта, че за успешен бизнес трябват преди всичко добър екип и модерна техника.

Румен Порожанов, министър на земеделието: Много е важна темата с новата обща селскостопанска политика. В момента дебатът тече много активно в различните комисии в Брюксел. Това ще бъде един изключително важен документ. Бих искал да ви кажа, че на ниво Европейски съюз всичко е много разводнено. Определено не съм оптимист, че ще имаме одобрено законодателство в рамките на този Европейски парламент.

Светла Стоянова, "Агробизнесмен на България - 2018 г.": За мен е първо чест и гордост, че имам това признание. Все пак аз съм жена и получавам приза Агробизнесмен на България. Агробизнесменът трябва да бъде много упорит, да се труди много, да прави добра аритметика, за да успява.