Репортерката на БНТ Татяна Йорданова е победителка в категорията журналист "Надежда" на осмите медийни награди "Валя Крушкина - журналистиката за хората!" Тя беше отличена за материала си "Интеграция на парче ли е приобщаването на хората с трайни увреждания у нас?".

Татяна Йорданова: Изключителна отговорност е тази награда, защото най-важното е сега да оправдая надеждите. Според мен по-важно от това да си надежда в журналистиката, е да си надежда за някого и това се опитах да направя аз с материала за Тодор. Надявам се, че съм успяла и се надявам и занапред да успявам.

В категория журналист "Надежда" беше отличена и Владислава Тричкова от Нова тв.

Останалите победители са Мартина Бозукова в категория "Пишещ журналист", журналист от електронна медия - Генка Шикерова, снимащ журналист - Иван Филчев.

Голямата награда получи Полина Пауновa. Каузата в памет на Валя Крушкина търси примери за качествена журналистика, насочена именно към хората.

Обичаната от всички Валя работеше в името на зрителите и го правеше с мисъл за всеки един от тях.

"Частен случай": Наредба пречи на момче с увреждания да има личен асистент

"Частен случай": Наредба пречи на момче с увреждания да има личен асистент

Този "Частен случай" е само Част от живота на една надежда. Излязла от социалния дом и тръгнала към големия град, за да търси своето сбъдване. Но Голе...