Програмата на "Пловдив - европейска столица на културата" включва над 300 проекта, които още в момента на техния подбор са с определени локации, с определени места, с определени дати за провеждане. Това каза в студиото на "Още от деня" кметът на града Иван Тотев. По думите му, в Пловдив има много възможности за провеждане на събития, особено през летните месеци - Античния театър, концертната зала, Дома на културата "Борис Христов", кино-театъра с Драматичния театър, голямата спортна зала. Има много публични локации и места, където да се провеждат тези събития, уточни той.

Пловдив

Иван Тотев, кмет на Пловдив: Стартът е на 12 януари, което е едно от най-мащабните събития, които ще имаме, като от неговата мащабност като очакване на публика, като мащаб - това е събитието на 12 януари, от 19:00 часа в центъра на Пловдив. Това е кулминацията на един откриващ уикенд, който започва още от петък с много събития през трите дни. Сцената е 30-метрова на едно от местата, които дават възможност за най-голяма видимост към нея, освен това тя е 360-градусова сцена. Това е единственото място, където може да се разположи такова съоръжение. Очакват се между 30 и 50 хиляди души на това събитие.

Заради очакваните минусови температури в събота общината се е погрижила да има няколко топли точки, от където зрителите ще могат да си купят топъл чай. Но най-интересното е, че община Пловдив е подготвила и 20 000 одеяла и шалове, брадирани с логото, за да е топло на хората и да им останат за спомен, каза още Иван Тотев.

ЕК пожела успех на Пловдив и Матера - европейските столици на културата за 2019

ЕК пожела успех на Пловдив и Матера - европейските столици на културата за 2019

От 1 януари 2019 г. в продължение на една година Пловдив (България) и Матера (Италия) ще носят званието „Европейска столица на културата“, съобщиха д...